Στο θαυμαστό κόσμο των μωρών!


Υπάρχουν δεκάδες λόγοι που τα μωρά μας παίρνουν τα μυαλά, ακόμα κι αν δεν είναι δικά μας. Και αυτό έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με κάποιες απίστευτα χαριτωμένες συνήθειες που έχουν!

  • Πόσες και πόσες φορές δεν έχετε δει ένα μωρό να προσπαθεί να βάλει στο στόμα το ποδαράκι του; Ο λόγος είναι ότι τα μωρά ανακαλύπτουν τον κόσμο γύρω τους, βάζοντας πράγματα στο στόμα, το οποίο έχει περισσότερες νευρικές απολήξεις από τα χέρια. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι απολαμβάνουν περισσότερο να βάζουν το πόδι στο στόμα, από το να το πιάνουν.
  • Θα έχετε παρατηρήσει ότι τα μωράκια ξαφνιάζονται με το παραμικρό. Αυτό συμβαίνει επειδή μέχρι κάποια ηλικία δεν είναι σε θέση να ξεχωρίσουν το συνηθισμένο από τον ασυνήθιστο ήχο.
  • Δεν υπάρχει μωρό που να μην αρπάζει με το χεράκι του το δάχτυλο της μαμάς ή του μπαμπά. Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει κάποια άλλη εξήγηση, πέρα από το ότι πρόκειται για αντανακλαστική κίνηση.
  • Έχετε παρατηρήσει και απορείτε με το γεγονός ότι συνηθίζει να κοιμάται με λυγισμένα χέρια και πόδια. Η εξήγηση έγκειται στο γεγονός ότι παίρνει τη στάση που είχε συνηθίσει να έχει στην κοιλιά σας και, προϊόντος του χρόνου που το νευρικό του σύστημα θα αναπτυχθεί, θα αρχίσει να κοιμάται σε πιο χαλαρές στάσεις.
  • Όταν ξεφυλλίζει ένα παραμύθι, ένα οικογενειακό άλμπουμ φωτογραφιών ή κάτι με έντονα χρώματα, θα το δείτε να χτυπάει τις σελίδες. Αυτό συμβαίνει επειδή έχει εντυπωσιαστεί από την ποικιλία των χρωμάτων ή τη διαφορετικότητα της μορφής των φωτογραφιών, σε σχέση με την πραγματική ζωή.